Hoho, någon inne i stugan där?! I skrivande stund är det julaftonsnatt och jag kan konstatera att vi haft en riktigt bra och skön julafton!

Ut och gå, låt oss börja så. Efter god jul-samtal på skypen med folk där hemma så inleddes julaftonsförmiddagen med en riktigt lång och rejäl promenad i det milda och soliga vädret (tyvärr snöfria, gissa om jag är avundsjuk på dels östra USA och även alla ni därhemma som fått en vit jul)


Risgrynsgröt till lunch. Gjord på  klibbigt risottoris (arborioris), något kallat ”grötris” finns ju inte i butikerna här. Men det här blev supergott, smakade precis som det ska smaka.

Otippat god kombination. Mörk chokladpralin med karamellfyllning och krispigt havssalt på toppen. Oväntat gott med brytningen sött och salt.

Julklappöppning. Vi orkade inte vänta och regler för när och hur paketen öppnas bestämmer man ju själv eller hur, så efter lunchen slog vi till. Jättefina klappar låg det i tomtens säck. Tusen tack!

Julduken har åkt fram…. Bord duka dig….

Vårt julbord . En mix av det traditionella, mycket nytt och ”man tager vad man hittar i det nya landet”-tänk. Jättegott var allting vi hade fixat.

En ny rätt på julbordet och för i år blev en västerbottenostpaj. Riktigt gott och passade bra till skinkan, tycker jag.

Irish Coffee. En favorit hos M, gott ihop med lite choklad samtidigt som man spelar Monopol (hehe, jag vann!!!)

Julaftonskväll. När mörkret smög sig på, mätta och belåtna av mat bänkade vi oss i soffan och såg på nya, svenska dvd-filmsjulklappar. Med risk för att låta plutti-nutt-gulligt och överdrivet, men vi har haft en riktigt bra julafton bara vi två – och det bästa av allt är att det återstår fler dagar av långhelgen!

Annonser