Det är kallt, bistert kallt nu och vinterjackan har åkt fram. Inatt går vi över till vintertid också.

Vi röjer och grejar. Dumpade ett flertal svarta sopsäckar med kläder till en insamlingsstation tidigare ikväll. Med gott samvete och en börda lättare fortsatte bilfärden till MAX-hamburgarrestaurang för ett onyttigt kvällsmål (och ett genast sämre samvete), där vi satt och smaskade i oss burgarna medan vi filosoferade lite över begreppet utmaningar.

Vår flytt utomlands, att lämna det invanda, sitt hemland och ”allt” här hemma är en stor utmaning i sig. Att försöka bygga upp nåt nytt i ett annat land. Även om det så blir under en kort och begränsad tid (det vet man ju aldrig) så är det ett stort steg. Det är vår gemensamma utmaning. M´s egen utmaning är att hitta sin roll på sin nya arbetsplats, skapa sig en utvecklande karriär där. Hitta sin plats.
Min egen utmaning blir att skapa mig en vardag, ett liv i all den osäkerhet som kommer råda för mig vad gäller sysselsättning osv. Att hitta min roll, hur mitt liv ska se ut. Min vardag.

Som jag sagt hundra gånger förut: man växer av utmaningar. Det är genom att utmana sig själv som man utvecklas. Det finns inga misslyckanden, det finns bara erfarenheter.
Eller som mumintrollet säger: Allting är mycket osäkert, och det är just det som lugnar mig.

Annonser