Kallt, 5 grader och enligt nyheterna väntar storm och oväder till helgen.
Vi fortsätter kämpa på med våra plikter. Flera sociala aktiviteter och träffar har tyvärr fått ställas in, vilket gjort mig väldigt ledsen. Jag hade så gärna velat träffa AG:s lilla flicka. Jag blir ledsen och vemodig när jag tänker på att det inte blir av.

Vi har nu lyckats få tag i en sjuk-och olycksfallsförsäkring som täcker vår vistelse de första månaderna. Det kommer nämligen uppstå ett glapp pga vi vistas i USA en månad innan M börjar jobba. Försäkringarna via hans jobb träder i kraft först en tid efter att han börjat jobba. Svårigheten är att få teckna försäkring från Sverige när man inte längre är folkbokförd här. Försäkringsbolagens reseförsäkringar bygger på att man har en hemförsäkring, den är inbakad i hemförsäkringen. Det finns inga rena reseförsäkringar att köpa om man inte är skriven i landet. Dock har If en ”people abroad” som jag nu lyckats få med bara en svensk avi-adress, folkbokförd kan jag vara annanstans. Så den saken är biff.

De möbler vi ska sälja är ute på auktion på nätet. Får se hur det går.

Nästa vecka kommer de från Kungsholms magasinering för att hämta våra grejer som ska magasineras. Vi hinner inte med allt det pysslet så vi köper hela tjänsten, vilket innebär vi ”bara” behöver packa grejerna i lådor och ställa fram möblerna så hämtar de allt pick och pack och kör iväg samt stuvar in i ett förråd. För den nätta summan av 3000kr. Dyrt. Å andra sidan hade det kostat för oss att hyra en skåpbil den dagen också, samt så är ju som bekant tid också pengar.
Månadshyran för det bolag och den storleken vi slutligen valt kommer kanske landa runt 600 kr i månaden. Jag hoppas vi gör rätt som tagit det här beslutet nu att placera en del av möblerna och mycket av våra saker i ett förråd.

Vad gäller flygfrakten tror jag vi kommer att komma upp i ca 20 lådor. Helst av allt skulle jag vilja ha med alla våra böcker, men det går inte. Sådär har vi varit hårda, det blir bara några lådor böcker.

Annonser